Men sluit een beleggingsverzekering af om vermogen op te bouwen. Bijvoorbeeld om een hypotheek af te lossen of om (aanvullend) pensioen op te bouwen. Je bent niet verzekerd tegen tegenvallende beleggingsresultaten met een beleggingsverzekering.

Wat is een beleggingsverzekering? 
Een beleggingsverzekering is een levensverzekering waarvan de hoogte van de uitkering is gekoppeld aan beleggingen. Voor de beleggingsverzekering betaalt u een premie. Meestal betaalt u een periodieke premie (bijvoorbeeld maandelijks). U kunt ook in één keer een bedrag storten (koopsom). De verzekeraar belegt een gedeelte van de premie (na aftrek van kosten) in één of meer beleggingsfondsen. Daarnaast kunnen verschillende risico’s worden meeverzekerd. Dit kan een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid of bij overlijden van de verzekerde zijn. Hiervoor wordt ook premie betaald.

Welke soorten beleggingsverzekering zijn er? 
Er zijn verschillende beleggingsverzekeringen. Ze bestaan allemaal uit een (levens)verzekering en een belegging. Voorbeelden zijn:

  • Lijfrenteverzekeringen
  • Kapitaalverzekeringen
  • Studieplannen of beleggingsverzekeringen gekoppeld aan een hypotheek

Let op: bekijk regelmatig uw doelkapitaal. Deze is afhankelijk van beleggingen.

Van Berkeladviesgroep heeft een vragenlijst samengesteld om advies te geven over uw beleggingskeuze. Een overzicht en uitleg over de soorten beleggers vindt u hier.

 

Wilt u meer informatie?

vinkje Persoonlijk: wij weten wie u bent

vinkje Een snelle afhandeling

vinkje Wij komen graag bij u langs

Sneller meer info? Bel: 0592 – 317840

Bel mij terug